tisdag 12 mars 2013

Ha ALL fakta innan beslut!

Snart en vecka sedan det fantastiska beslutet att min överklagan gentemot kommunen gått igenom. Lyckan har hunnit lägga sig och politikerna i nämnd och kommunstyrelse visar återigen makten för att dämpa föräldrarnas hopp.

Det har nått mig att de minsann inte tänker ge oss mer tid att försöka övertyga dem om att det är fel att lägga ner Transtorpskolan. Ärendet kommer upp imorgon på BoU nämnden för avgörande i fullmäktige den 25/3.
Överklagandet gav oss alltså ynka 2,5 vecka att agera kraftfullt.
Varför då denna stress? Jo endast för att förhindra folkligt motstånd mot beslutet. De senaste veckorna har kommunen fått backa gällande P-platser på torget och nedläggning av Jutegården, allt på grund av folkligt motstånd. När man nu dessutom fick smäll på fingarna av förvaltningsrätten i transtorpärendet blir det prestige i att inte ett beslut till skall behöva förändras i negativ riktning för majoriteten.

Det de inte verkar förstå är att förtroendet för majorieteten (S/M) bara rasar dag för dag. Att aktivt motarbeta invånarnas vilja verkar ha blivit vardagsmat för Lund och co. Varför inte istället när det folkliga motståndet ökar, ta ett steg tillbaka och föra dialog? Detta istället för att stressa fram beslut som inte är väl underbyggda. För inget av dessa 3 ovan nämnda fall har varit väl underbyggda. Vad gäller P-platser och Jutegården fick det ett lyckligt slut, men Transtorpskolan går fortfarande mot en date med företaget
"Nybro Jämnar med marken AB"

Fakta är fortfarande att det inte finns några färdiga planer för Transtorpskoleelvernas nya skola. Vi inom TREFF har inte fått ett enda exempel på hur skolan ska se ut, vart eleverna ska placeras, hur skolgården kommer se ut, hur rastvakterna ska räcka till, hur vägen till gymnastiken ska säkras, hur mobbing ska motverkas, vi har inte blivit inbjudna till ett enda planeringsmöte, detta trots löften under den förra beslutsprocessen. Vi tvingas acceptera en skola för våra barn utan att fått se planlösningen!

Hur många av er skulle köpa ett nytt hus utan att fått se ritningarna först, hur många av er skulle börja ett nytt jobb utan att veta vad ni ska göra?

Det mest skrämmande är att INGEN i nämnden eller kommunfullmäktige heller har fått se planlösningen eller lösningarna på våra frågor. De bygger sitt beslut på antaganden! De bygger sitt beslut på förhoppningen att de blir som de hoppas. De bygger alltså sitt beslut med ett värde på över 20 miljoner kr av våra skattepengar samt värdet av våra barn på antaganden och förhoppningar!
När vi frågat om lösningar på dessa frågor har politikerna hänvisat till rektorer och tjänstemän och sagt att vi har bra personal de kommer lösa detta på ett bra sätt. Alltså återigen antaganden och ett bevis på att de själva inte är säkra på att beslutet kommer fungera i praktiken.

Det enda rätta är därför att avvakta beslut tills planlösningen finns dokumenterad och klar.
-SÅ HÄR... kommer miljön bli för era barn!
Ja, då kanske vi faktiskt skulle kunna acceptera det. Men eftersom man inte är beredd att utreda detta innan beslutet så kan vi aldrig acceptera detta!

Ska man ta något beslut redan nu så är det ju att bevara och renovera Transtorpskolan. för då vet man att man får en väl fungerande verksamhet med stora möjligheter att bli bättre, för verksamheten finns ju redan, det blir inga gissningar! Visst, det kostar lite extra men man kan redan i förväg GARANTERA en förbättrad verksamhet.

Så kära FOLKVALDA politiker i fullmäktige, ta nu det ansvar som vi givit er, ta fram ALLA fakta, inte bara de ekonomiska innan ni tar beslut. Vill ni vara en del av den fullmäktigegrupp som tog beslut om nedläggning och försämring utan att veta att ni gjorde rätt? Vet ni med all säkerhet att Nybro inte behöver en ny skola om 15 år som kommer kosta 300% av vad den skulle kosta idag?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar