torsdag 28 mars 2013

Nybros politiker fortsätter stega bort från medborgarna

I måndags var det i kommunfullmäktige som invånarna inte fick ställa alla sina frågor och inte heller ställa frågor till samtliga ledamöter i fullmäktige.

Idag går det att höra på radio Kalmar (Lyssna) hur politikerna undviker sitt ansvar som ordföranden i kommunala bolag. Bertil Johnsson (S) som är ordförande i NBAB vägrar träffa de uppsagda fastighetsskötarna. Han hävdar att orsaken är att det vore att spela förbi VD:n.
Han har tidigare sagt att det är sorgligt när personer får ta ansvar för sina handlingar.

Det är ju helt horribelt vilken inställning man har i denna fråga. Han säger att de får ta ansvar för sina handlingar, men han vägrar att lyssna på fastighetsskötarnas syn på deras egna handlingar. Med detta enormt ensidiga synsätt visar Socialdemokraterna återigen att medborgarnas roll i samhället inte är värt något!
När man inte ens tar sig tid och mod att lyssna på deras åsikter visar man ett totalt förakt mot dem som individer.

Varje vecka dyker det upp nya frågetecken och kanske framförallt utropstecken över politikernas agerande gentemot sina invånare. Det är snart bara ett år kvar till valet, och jag hoppas att många förutom mig kommer agera för att visa att vi inte kan acceptera en politik som bygger på härskarteknik!

Senast på kommunfullmäktigemötet i måndags gick Börje Slättman (S) upp i talarstolen för att svara på en fråga från allmänheten. Svaret han levererade kring brevet från lärarna på Transtorpskolan har nu i efterhand visat sig vara en helt felaktig bild och en egenkonstruktion av vad som egentligen hände.
Han svarade allmänheten att efter brevet hade lärarna fått information om planerna kring nedläggningen och flytten av eleverna av områdeschefen och att de då fått en aha-upplevelse och oron var nu mer eller mindre borta.
Detta är en version som varken områdeschefen eller lärarna bekräftar. Det gavs information med det var innan brevet och lärarnas oro är fortfarande kompakt!

Så med detta som facit kan man verkligen undra om svaren som ges i fullmäktige till allmänheten ofta bygger på egenkonstruktioner och felaktigheter?

Det är därmed tydligt att demokratin i Nybro fortsätter gunga!!
(Läs)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar