lördag 19 januari 2013

Förfallet fortsätter

Jag blir mer och mer skrämd varje dag av det politiska förfallet i Nybro. Sedan SaMbo förhllandet startade har det bara accelererat. Peter Lilja är en stark politiker med en öppen personlighet. Och att det är han som vinner mest på samarbetet är tydligt. Det är endast han som uttalar sig om varje ärende och Lund har blivit helt avidentifierad och lyser fullkomligt med sin frånvaro.

Man vill tro att det är en medveten strategi från M att tysta S så mycket som möjligt innan valet. Jag har svårt att tro att förhållandet står sig mandatperioden ut, inför valet 2014 kommer M att försöka dra nytta av detta för att själva dra längsta strået.

Tyvärr drar detta med sig en massa skit på vägen i det osorterade och komplicerade maktspelet. Hoten har visat sig vara en bra väg att gå för att påverka den politiska makten. Alsterbroföräldrarna lyckades vända S och räddade sin högstadieskola. Transtorpföräldrarna kom inte med några hot och de förlorade sin kamp.
Nu är det enskilda handlare som hotar med att flytta om det inte blir parkering på torget, även här har den hotande sidan fått ett stort övertag på politikerna, detta trots att det finns tydliga motståndare i de politiksa leden där man säger att man tänker rösta ja. Jag hoppas att dessa politiker vågar rösta emot sitt eget parti när det väl är dags. Lite har ändå motståndarsidan lyckats när man nu fått politikerna att inse att det är långt ifrån alla handlare som vill detta, borde man inte kollat detta innan man skulle gå till beslut? Ska det verkligen vara en enskild facebookgrupp som ska behöva göra det arbetet? Tydligen tänkte de bara återigen gå efter hoten och ta ytterligare ett beslut som går rakt emot vad majoriteten av invånarna vill.

Utanför majoriteten står Folkpartiet med Kjell Josefsson i spetsen och gör allt för att folket helt ska strunta i att rösta på dem. Kjell visar gång på gång med sina kommentarer på FB och på tidningarnas websidor att han förvirrat bort sig totalt. Han visar upp en tydlig syn att folket bara får uttala sig var fjärde år och sen bör man vara tyst. Följande uttalande kommer från Kjell idag!

1. Kommunfullmäktige företräder "folket"
"Kommentar nedan: "Folket har sagt vad dom vill o butikerna det är bara för Herr Lilja att inse fakta".
Det är inte relevant vad "folket" på Kvantums parkering tycker eller "folket" som befinner sig på torget när det är torghandel tycker.
Det relevanta är hur kommunens folkvalda tycker i frågan att Nybro centrum ska utvecklas i framtiden. Parkeringsfrågan är en liten del i det.
Handlarnas inställning till parkeringsfrågan är en viktig pusselbit för KF:s beslut."

(Östrans kommentarsfält)

2. "Jag talar för den tysta majoriteten". "Går man bara på dom som skriker högst är man antingen "rökt" så småning om eller förvandlas man till en diktator."
(Sin egen FB sida)

Detta anser jag vara två högst odemokratiska inlägg.
Det första går inte att tolka på annat sätt än att
Kjell förutsätter att "Folket" endast ska yttra sig var fjärde år, däremellan spelar deras åsikter ingen roll.
Det andra är intressant. han säger att man inte ska lyssna på de som skriker högst. Det är ju precis det han väljer att göra, det är handlarna som skriker högst och hotar med att flytta! Han lyssnar inte på de handlare som inte "vågar" säga nåt i rädsla för de starka i Nybro Handel, han talar inte för den tysta majoriteten när det gäller handlarna. Däremot när det gäller motståndarna, där ska man bortse från de som låter mest, de som kommer med egna förbättringsförslag. Nä, här ska man lyssna på den tysta majoriteten som är för parkeringsplatser.

Jag kan ärligt inte säga hur många av dessa Kjell har pratat med, men FB gruppens namninsamlingar tyder på att den tysta majoriteten för parkeringar verkligen är tyst, för än har vi inte träffat på många såna.
Jag skulle gärna vilja höra ett uttalande från övriga FP i Nybro, delar ni Kjells syn på demokrati?
Kjell som är på väg ifrån Nybro verkar tydligt intresserad av att förstöra både för sitt eget parti och för Nybros invånare innan han sticker.

Jag har tidigare bloggat om ett Nybros demokrati som är i fritt fall och jag upplever det sorgligt att det inte bättras utan bara försämras mer och mer. Samtidigt ska det bli intressant att fortsätta följa detta, jag har fortfarande ett starkt hopp. Men det första som behövs är en SkilsMässa!