lördag 15 december 2012

Angående parkeringar, utveckla istället för att avveckla!

Måste säga att jag efter en ganska vaken natt funderat ytterligare en del på parkeringsfrågan.

Det är för mig helt omöjligt att förstå varför handlarna i Nybro väljer att gå i konflikt med majoriteten av invånarna i Nybro. De kan ju på allvar inte tro att de kommer vinna köpare och förtroende på det sättet. Att i tidningen säga att vi motståndare är prestigefyllda och inte tänker på Nybros bästa är bara konstigt. Är det några som tänker på Nybros bästa är det väl vi, vi vill ju stoppa nedslitning, nedskitning och förstörelse av vårt fina torg.
Och de kan ju på allvar inte tro att parkeringen kommer bli så lyckad att torget kommer fyllas av turister som ersätter förlusten av arga Nybrobor?

Om de nu tycker att turisterna idag inte hittar till torget, hur ska de då hitta till parkeringen?

Det är tydligt att ju mer man tänker på detta, ju mer hål finns det.

Istället för att förstöra torget med parkering borde kommunen istället fortsätta med försköningen av Nybro som man börjat med vid Bolanders Bäck och stationsområdet. Skapa ett mer "lummigt" torg som lockar människor dit. Det ska vara lätt att samlas på torget med sittplatser, uteserveringar, barnaktiviteter etc. Att glasskiosken försvann var ju en mindre bra grej, Borde öppnas en ny finare kopplad till sittplatser, vid glasskiosken samlades ofta mycket människor på sommaren. På vintern kunde en tillfällig isbana spolas, likt Medborgarplatsen i Stockholm.


Det är idéer likt detta som kommer öka invånarnas intresse att befinna sig i centrum, det är såna idéer man förväntar sig av handlarna, inte idéer om förstörelse!

Så mitt budskap till Nybro Handel och Nybros politiker är:
- Gå inte i konflikt med Nybros invånare, lyssna på oss, tro på oss och samarbeta med oss, det är så ni vinner köpare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar