lördag 8 december 2012

Snöfond? Ja tack!

Varje år hör vi att budgeten för Snöröjning är slut ungefär samtidigt som första snöflingan landat på backen. Idag kan man läsa i barometern om hur budgeten ser ut. Jag slås av hur liten den är för att vara i en stad som ligger i ett land i norden. Samtidigt har jag full förståelse för att man prioriterar bort detta för det handlar om extremt tråkiga utgifter.

Jag bor på en gata som kan vara den sista som skottas och jag tror att fler känner likadant. Varje år tycker vi att det borde kunna skötas bättre, dessutom ändrades reglerna för när det ska skottas förra året och då givetvis till det sämre.

När jag idag läser budgetsiffrorna får jag en tanke. Vi betalar varje år flera hundra för att sopor ska hämtas mm. Jag är klart beredd att betala 400kr extra varje år för att skapa en snöfond för att förbättra Snöröjning på våra gator. Dessa pengar ska dock vara extra tillskott till kommunens normala budget, vid milda vintrar ska pengarna INTE kunna tas till andra saker utan då ska pengarna förvaltas till kommande år. Alltså, budgeterade pengar först, snöfond sen.

Jag tycker kanske att fonden kan förvaltas i privat regi och gå in för att täcka kostnader när det behövs.

Kommentarer tack!?

1 kommentar:

  1. Mycket bra, jag håller med.
    Dom gick ut i onsdags att dom hade vatt såå duktiga med snöröjning och sandning under tisdagen, men jag kunde inte på varken vägen till skola/dagis eller upp till stan för att jobba se ett resultat som gör att jag kan hålla med om det fullt ut... Var en gata som var bra plogad iaf, men ingen sand vad jag kunde se... Begär inte att ALLA gator i hela stan ska vara noga plogade och sandade kl 8 på morgonen, men av alla de gator jag gick på borde iaf fler än en vara det...
    Igår var dock en stor plogare ute på morgonen vid skolan, så det kändes bra :)

    SvaraRadera