måndag 3 december 2012

Angående vårt överkagande

Har idag från förvaltningsrätten fått Barn- och utbildningsnämndens yttrande gällande vår överklagan över att man inte tar beslutet gällande Transtorpskolan i kommunfullmäktige.

Föga förvånande handlar skolchef Christer Kratz svar om att frågan ej bör ses som principiell art då det gäller en skola som ligger i tätort där fler skolor finns.
Min övertygelse är dock att eftersom varken politiker eller tjänstemän fortfarande inte kunnat presentera andra trovärdiga fördelar med förändringen än ekonomiska att frågan bör vara av principiell art. Det handlar om ett förslag som mer eller mindre uteslutande handlar om försämringar för våra barn.

Om frågan gällde en liknande försämring av äldreomsorgen för 80 boende på ett äldreboende hade frågan definitivt tagits i kommunfullmäktige. Detta är ytterligare ett tydligt exempel på att barnen i tätorten inte har samma rättigheter som barn på landsbygden rent politiskt.
Det är ofattbart att de inte bara tar ärendet till kommunfullmäktige, då skulle de slippa detta.

Det är ett hån mot oss föräldrar när både skolchef och politiker öppet fortsätter att diskriminera våra barn jämfört med andra barn i kommunen.

Vi kommer att inkomma med vårt yttrande till kommunens svar under veckan.

Glöm inte att lägga er röst i väljarbarometern.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar